Селекторот на македонската национална селекција Ивица Обрван го објави поширокиот список на ракометари со кои ќе ги почне подготовките за СП во Катар. Првата прозивка на македонскиот национален тим ќе се одржи на 21 декември во Хотел „Русија“ во Скопје, со што и официјално ќе биде означен стартот на подготовките за претстојното СП во Катар.

01. Борко Ристовски – Кретеј
02. Никола Митревски – Металург
03. Петар Ангелов – Вардар
04. Дејан Манасков – Металург
05. Гоце Ојлески – Металург
06. Гоце Георгиевски – Металург
07. Влатко Недановски – Вардар јуниор
08. Златко Мојсоски – Прилеп
09. Стојанче Стоилов – Вардар
10. Никола Маркоски – Металург
11. Ванчо Димовски – Металург
12. Наумче Мојсовски – Металург
13. Филип Лазаров – Вардар
14. Аце Јоноски – Металург
15. Велко Маркоски – Металург
16. Талески Филип – Металург
17. Филип Миркуловски – Металург
18. Немања Прибак – Вардар
19. Кире Лазаров – Барселона
20. Ренато Вугринец – Металург
21. Никола Стојчевски – Редебергслидс