Како што завршува ракометната 2014 година, тимот на МакРакомет реши да направи селекција на нашите најдобри ракометари и ракометарки кои играат во странство и Македонија, со што заедно ќе ги одбереме мак-ракометар и мак-ракометарка на година, гласањето трае до 21-ви декември.

Најдобра мак-ракометарка што игра во странство

 • Мирјета Бајрамовска (Крим) (40%, 691 гласови)
 • Елена Ѓеоргиевска (Баја Маре) (26%, 451 гласови)
 • Ивана Саздовски (Коблец) (15%, 254 гласови)
 • Зорица Десподовска (Муратпаша) (12%, 207 гласови)
 • Робертина Мечевска (Анкара) (8%, 142 гласови)

Вкупно гласале: 1,745

Loading ... Loading ...

Најдобра мак-ракометарка што игра во Македонија

 • Андреа Белеска (Металург) (39%, 1,586 гласови)
 • Симона Стојановска (Вардар) (39%, 1,582 гласови)
 • Сара Ристовска (Металург) (13%, 513 гласови)
 • Ивана Гакидова (Вардар) (6%, 254 гласови)
 • Елена Ливриниќ (Металург) (4%, 149 гласови)

Вкупно гласале: 4,084

Loading ... Loading ...

Најдобар мак-ракометар што игра во Македонија

 • Стојанче Стоилов (Вардар) (33%, 775 гласови)
 • Филип Миркуловски (Металург) (30%, 687 гласови)
 • Дејан Манасков (Металург) (15%, 350 гласови)
 • Ренато Вугринец (Металург) (14%, 332 гласови)
 • Игор Павловски (Зомимак-М) (8%, 176 гласови)

Вкупно гласале: 2,320

Loading ... Loading ...

Најдобар мак-ракометар што игра во странство

 • Кире Лазаров (Барселона) (80%, 1,627 гласови)
 • Борко Ристовски (Кретеј) (9%, 185 гласови)
 • Никола Стојчевски (Редберглидс) (5%, 94 гласови)
 • Дарко Димитриевски (Адемар Леон) (4%, 72 гласови)
 • Бранко Ангеловски (Констанца) (2%, 46 гласови)

Вкупно гласале: 2,024

Loading ... Loading ...