ЕП 2020 распоред на натпревари

На ЕП 2020 во Шведска, Австрија и Норвешка денес се играат натпревари од првото коло во групите Е и второто коло од групите А и Ц.

Распоред на натпревари:

Група E (Малме, Шведска)
  • Унгарија – Русија (16:00 часот, ТВ Телма)
  • Данска – Исланд (18:15 часот)
Група А (Грац, Австрија)
  • Хрватска – Белорусија (16:00 часот)
  • Црна Гора – Србија (18:15 часот, снимка во 20:30 на ТВ Телма)
Група Ц (Трондхајм, Норвешка)
  • Летонија – Холандија (16:00 часот)
  • Шпанија – Германија (18:15 часот, ТВ Телма)

Фото: Официјалниот сајт на ЕП 2020