ЕП 2020 распоред на натпревари

На ЕП 2020 во Шведска, Австрија и Норвешка денес се играат натпревари од второто коло во групите Б, Д и Ф. За нас секако најважен е дуелот помеѓу селекцијата на Македонија и Чешка.

Распоред на натпревари:

Група Б (Виена, Австрија)
  • Чешка – Македонија (16:00 часот, ТВ Телма)
  • Австрија – Украина (18:15 часот, ТВ Телма)
Група Д (Трондхајм, Норвешка)
  • Португалија – Босна и Херцеговина (16:00 часот)
  • Франција – Норвешка (18:15 часот, во 20:30 снимка на ТВ Телма)
Група Ф (Малме, Шведска)
  • Швајцарија – Полска (16:00 часот)
  • Шведска – Словенија (18:15 часот)

Фото: Официјалниот сајт на ЕП 2020