ЕП 2020 распоред на натпревари

На ЕП 2020 во Шведска, Австрија и Норвешка денес се играат натпревари од третото коло во групите Б, Д и Ф. За нас секако најважен е дуелот помеѓу селекцијата на Македонија и Австрија.

Распоред на натпревари:

Група Б (Виена, Австрија)
  • Австрија – Македонија (18:15 часот, ТВ Телма)
  • Украина – Чешка (20:30 часот, ТВ Телма)
Група Д (Трондхајм, Норвешка)
  • Босна и Херцеговина – Франција (18:15 часот)
  • Португалија – Норвешка (20:30 часот)
Група Ф (Малме, Шведска)
  • Швајцарија – Словенија (18:15 часот)
  • Полска – Шведска (20:30 часот)

Фото: Официјалниот сајт на ЕП 2020