Македонската Телевизија

Како што е веќе познато Македонската Телевизија после низа проблеми, ги обезбеди ексклузивните терестријални права за телевизиско покривање на Светското Првенство во ракомет во Германија и во Данска, кое што започнува денеска, а ќе заврши на 27-ми Јануари.

Нашата репрезентација утре го започнува СП против репрезентацијата на Јапонија од 15:30 часот, со директен пренос на МРТ.

Во продолжение погледнете го целосниот распоред на преноси на Македонската Телевизија:

Петок, 11.01.2019
МАКЕДОНИЈА – ЈАПОНИЈА (15:30 часот)
ИСЛАНД – ХРВАТСКА (18:00 часот)

Сабота, 12.01.2019
ГЕРМАНИЈА – БРАЗИЛ (18:15 часот)
ФРАНЦИЈА – СРБИЈА (20:30 часот)

Недела, 13.01.2019
14.00 – 15.30 МАКЕДОНИЈА – БАХРЕИН (14:00 часот)
ШПАНИЈА – ИСЛАНД (19:00 часот)
ШВЕДСКА – АРГЕНТИНА (20:30 часот)

Понеделник, 14.01.2019
СРБИЈА – БРАЗИЛ (15:30 часот)
МАКЕДОНИЈА – ХРВАТСКА (18:00 часот)
ШПАНИЈА – ЈАПОНИЈА (20:30 часот)

Вторник, 15.01.2019
РУСИЈА – БРАЗИЛ (15:30 часот)
СРБИЈА – КОРЕЈА (18:00 часот)
ГЕРМАНИЈА – ФРАНЦИЈА (20:30 часот)

Среда, 16.01.2019
ХРВАТСКА – БАХРЕИН (18:00 часот)
МАКЕДОНИЈА – ШПАНИЈА (20:30 часот)

Четврток, 17.01.2019
18.00 – 19.30 МАКЕДОНИЈА – ИСЛАНД (18:00 часот)
ШПАНИЈА – ХРВАТСКА (20:30 часот)

Сабота, 19.01.2019 до Четврток, 24.01.2019
Во зависност од пласманот на Македонија, ќе ги пренесува сите нејзини натпревари, како и натпреварите од главната рунда.

Петок, 25.01.2019
ПОЛУФИНАЛЕ 1 (17:30 часот)
ПОЛУФИНАЛЕ 2 (20:30 часот)

Недела, 27.01.2019
ЗА 3.МЕСТО (14:30 часот)
ФИНАЛЕ (17:30 часот)