Симе Симовски македонска женска репрезентација

Селекторот на женската сениорска репрезентација на Македонија, Симе Симовски го објави списокот на ракометарки за пријателските натпревари во рамките на ЕХФ неделата.

Нашата репрезентација во периодот од 22-ри до 25-ти ноември ќе биде дел од меѓународниот пријателски турнир што ќе се одржи во Анталија, Турција. На истиот освен домаќинот и ние ќе учествуваат и репрезентациите на Косово и Италија.

Повикани ракометарки:

 1. ПЕТКОВСКА ДРАГАНА ДАНСКА
 2. СЕРАФИМОВА МАТЕЈА ДАНСКА
 3. АНТИЌ НАТАША ШВЕДСКА
 4. МИЦЕВСКА ЈОВАНА ФРАНЦИЈА
 5. САЗДОВСКА ЈОВАНА ГЕРМАНИЈА
 6. РИСТОВСКА САРА РУСИЈА
 7. НОЛЕВСКА НАТАША РОМАНИЈА
 8. ТАСЕВСКА МАРИЈА ЖРК МЕТАЛУРГ
 9. ЛИВРИНИЌ ЕЛЕНА РОМАНИЈА
 10. БОРИЗОВСКА АЛЕКСАНДРА ЖРК КУМАНОВО
 11. СТОЈАНОВСКА СИМОНА СРБИЈА
 12. ЃОРЃИЈЕВСКА ЕЛЕНА ХРВАТСКА
 13. ГИЧЕВСКА ЛЕОНИДА ЖРК КУМАНОВО
 14. НИКОЛИЌ МИЛИЦА РК ВАРДАР
 15. КИПРИЈАНОВСКА ЈОВАНА ЖРК КУМАНОВО
 16. КАЛАЈЏИЕВСКА ЈАНА ЖРК МЕТАЛУРГ
 17. ГАКИДОВА ИВАНА ФРАНЦИЈА
 18. НИКОЛИЌ МАРИЈА ГРЦИЈА
 19. ЏАТЕВСКА ИВАНА РК ВАРДАР
 20. ИЛЈАЗ АМРА ЖРК МЕТАЛУРГ
 21. ЈАНКУЛОВСКА АНГЕЛА ЖРК КУМАНОВО
 22. СЕДЛОСКА АНДРЕА РК ВАРДАР
 23. МАРКОВИЌ БРАНКИЦА ЖРК КУМАНОВО

Распоред на натпревари:

 • Македонија – Италија (22.11.2019 – 17:00 часот)
 • Турција (B) – Македонија (23.11.2019 – 11:30 часот)
 • Турција (А) – Македонија (23.11.2019 – 17:00 часот)
 • Македонија – Косово (25.11.2019 -17:00 часот)

Фото: Официјалниот сајт на РФМ.