ЕП 2020 распоред на натпревари

На ЕП 2020 во Шведска, Австрија и Норвешка денес се играат натпревари од второто коло во групата Е и третото коло од групите А и Ц.

Распоред на натпревари:

Група E (Малме, Шведска)
  • Исланд – Русија (18:15 часот, ТВ Телма)
  • Данска – Унгарија (20:30 часот)
Група А (Грац, Австрија)
  • Црна Гора – Белорусија (18:15 часот)
  • Србија – Хрватска (20:30 часот, ТВ Телма)
Група Ц (Трондхајм, Норвешка)
  • Летонија – Германија (18:15 часот)
  • Холандија – Шпанија (20:30 часот)

Фото: Официјалниот сајт на ЕП 2020